Corona gaat veel impact hebben op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Hoe goed is jouw gemeente voorbereid? SIM, Procura en JCC Software slaan, als 3 Conxillium zusjes, de handen ineen en bieden een aantal zeer praktische oplossingen om het verkiezingsproces voor de inwoner zo makkelijk en veilig mogelijk te laten verlopen en de lokale overheden hierin voor een groot deel te ontzorgen.

SIM verkiezingensite

De SIM verkiezingensite is een tijdelijke, 'pre-filled' website op SIMsite Drupal met alle belangrijke informatie rondom de Tweede Kamer verkiezingen van 2021. Op basis van de resultaten vanuit verschillende gebruikerstests is er een overzichtelijke structuur ontwikkeld met informatie waar inwoners behoefte aan hebben. 
SIM levert de basiswebsite op, die gepersonaliseerd wordt naar de desbetreffende gemeente. Vervolgens is de gemeente vrij om eigen aanpassingen te doen en informatie te tonen die relevant is voor het verkiezingsproces in de desbetreffende gemeente.

Met Procura en JCC Software kunnen wij een koppeling maken zodat o.a. verkiezingsuitslagen via de site soepel en snel bekend gemaakt kunnen worden. Ook kunnen inwoners een stemmoment reserveren, zodat ze veilig en op een zelfgekozen moment kunnen stemmen.

Bekijk hier live de demosite

Webinar Coronaproof verkiezingen 2021

Is jouw gemeente voorbereid op coronaproof verkiezingen van 17 maart 2021? Procura en haar zusterbedrijven SIM en JCC Software gaven een webinar over praktische tips en oplossingen om het verkiezingsproces zo makkelijk mogelijk te laten verlopen.

Webinar terugkijken?

JCC Software
Stemtijd reserveren

Inwoners reserveren online, via bijvoorbeeld de verkiezingenwebsite, hun stemtijd. Stap voor stap maken ze een reservering, waarbij ze zelf hun gewenste tijd reserveren en stembureau kiezen. Na het reserveren ontvangen ze gelijk een bevestiging met alle informatie en benodigdheden.

Bekijk de online reserveringsmodule

Procura 
Verkiezingen software

Voor verkiezingen ontzorgt Procura gemeenten met de toekomstbestendige applicatie ‘Procura Verkiezingen’ en alle andere fysieke benodigdheden. De applicatie ondersteunt de ambtenaar voor, tijdens en na de verkiezingen en laat overzichtelijk de benodigde correspondentie, officiële modellen en openbare kennisgevingen zien. Tevens is er een koppeling mogelijk met OSV (Ondersteunende Software Verkiezingen).